divendres, 25 de setembre del 2020

Agostino, d'Alberto Moravia

Agostino(1), una descoberta de finals d'estiu. Un llibret polsós en un racó oblidat d'una vella prestatgeria. La sorpresa ja la trobes en les primeres pàgines perquè t'adones que està cuinat amb ingredients de molta qualitat. Una història molt visual on els protagonistes se't figuren de carn i ossos per fora i plens de complexitats i pertorbacions per dintre, en especial els protagonistes adolescents amb reminiscències passolinianes molt familiars. Un noi de casa bona que viu la cruesa  del despertar al món real i als misteris de la sexualitat. Un aprenentatge de la sensualitat no exempt de dolor i pertorbació. Una explosió de sentiments contraposats que convulsionen en una ànima jove i ingènua fins aleshores.

 Agostino o com una història de poques pàgines pot omplir de qualitat literària una tarda de lectura, ara que la llum es fa més matisada i serena amb la petjada de l'estiu calorós encara a la pell.

 ©Carme Andrade

(1)Agostino' va ser portada a el cinema en 1962 per Mauro Bolognini

divendres, 4 de setembre del 2020

#mestimo d'antologia

 Amb textos de la Lena Paüls, imatges plàstiques de la Fina Veciana i treball escènic de tota una colla de dones creatives vam presentar el muntatge #mestimo a Montbriart 2018.

Aquí teniu l'enllaç on hi és tot: el llibre digital, vídeos, fotos, ressenyes i comentaris


https://bit.ly/2Z72B0n