dissabte, 7 de juny del 2014

Reusenques de Lletres eixampla el cercle

El col.lectiu  Lletres Reusenques ha eixamplat el cercle invitant altres escriptores reusenques a donar-se a conèixer en un acte senzill i íntim al bar del Teatre Bravium de Reus. Hem escoltat relats de dones que han estat guardonades en les darreres edicions del Premi Antònia Abelló i Filella que convoca el Casal de la Dona de Reus.
A l'acte han intervingut quatre dones representants de tres generacions d'escriptores: la Gisela Alcón, la Gabriela Bastida, la Pilar López i la Núria Naval.
La Gisela Alcón, la primera que ha intervingut ens ha acostat a la vida de la Maria Julivert i Alvès, dona vendrellenca pionera en els drets de les dones i activista del moviment esperantista del primer terç dels segle passat.
Quadre de M.Rodoreda
La Gabriela Bastida i la Pilar López, mare i filla respectivament, ens han emocionat amb uns relats escrits a partir de la memòria familiar. Relats on el perfum de la infantesa perduda al costat de l'avi i de les persones estimades ha flotat en l'ambient de la sala. Paraules plenes de records familiars conservats com a tresors íntims i que gràcies al filtre creatiu s'han convertit en petits homenatges literaris als paradisos perduts i a la memòria col.lectiva. Relats on l'ombra de la guerra civil més incivil de totes les guerres continua en el nostre rerefons més íntim assenyalant-nos camins i dreceres per on no hem de transitar.
La darrera lectura l'ha realitzat la Núria Naval amb la lectura de dos relats adreçats respectivament a una mare artista i a un pare poeta. Amb un estil molt personal, els dos relats aborden les relacions filials des d'una perspectiva original plena de matisos i de ressonàncies poètiques.
Un vespre ben literari gràcies a les Reusenques de Lletres. Fins a la propera Lletres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada