dimecres, 29 de febrer del 2012

Un home de paraula

Un home de paraula d'Imma Monsó

Una lectura plena d'emoció per l'excel.lent nivell estilístic de l'escriptura i pel contingut ric i profund. Des de les primeres línees l'escriptora és capaç de transmetre'ns un ventall amplíssim de sentiments mitjançant la seva prosa elegant i fluida.
El tema, que si bé podria vorejar la llàgrima fàcil en ser una obra escrita en el període luctuós després de la mort real del seu company amorós, la novel.lista és capaç de donar-li el tomb i regalar-nos una sortida a la mort de la persona estimada plena de tendresa, intel.ligència i serenor. Els darrers capítols més centrats en la relació amb la seva filla són un model d'educació emocional ple de sensibilitat i  de coratge.

L’única manera que he trobat per equilibrar memòria i oblit és convertir la seva presència en una segona pell. Em passa sovint , amb ell. ”On és?”, penso, sense adonar-me que el porto posat. És com amb les ulleres de llegir. Les busques, imprescindibles, i de sobte t’adones que les portes penjant. Això és, exactament. Un record tan present que, si t’hi fixes bé, s’assembla molt a un oblit.

 Un home de paraula  Imma Monsó (2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada