diumenge, 18 de desembre del 2011

La commedia dell'arte a Reus: La gata borda a la sala Santa Llúcia de Reus

Rialles i més rialles es van sentir ahir durant una hora a la petita sala de Santa Llúcia de Reus. Dalt de l'escenari es succeïren de forma ininterrompuda les accions disbauxades de la colla de la Gata Borda: excel.lents actors i actrius amb les seves cabrioles físiques i lingüístiques. Tot un repertori d'acudits basats en equívocs ocorrents i enginyosos. El ritme trepidant de les situacions hilarants i desenfadades va mantenir de forma continuada l'atenció del públic que omplia la sala. És d'agrair aquesta ruixada de bon humor en els temps que corren i sincerament crec que l'acció terapèutica de l'espectacle va ser completa: les cares de felicitat en acabar la funció, així ho delatava.
L'acció de M'agraden les fruites tropicals o l'estrany cas de Maria de Trastàmara es situa en un context renaixentista amb personatges de la reialesa aragonesa i castellana , barrejats amb dos criats i el Capitano de la commedia dell'arte  en una trama argumental on el que realment importa són les successives situacions còmiques i satíriques en què es veuen embolicats el rei, la reina i les princeses, tot amanit amb dosis de contemporaneïtat referint-se a l'actual mercat de Reus, a polítics i a gent dels nostres dies.
Una vegada més, podem constatar que perquè el teatre arribi a l'espectador i li proporcioni plaer  o el faci vibrar, no són imprescindibles grans decorats ni elevats recursos. Un text de qualitat interpretat amb la gràcia del gest adequat i una bona dicció poden fer el miracle d'allò que en diem teatre i pel meu gust, si el miracle es dóna en una sala petita, oli en un llum. El feed back amb els actors està servit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada