diumenge, 7 de setembre del 2014

Canadà

Canadà serà el refugi d'en Dell,  l'adolescent protagonista de la novel.la. La història té com a nucli la descomposició d'una família normal americana arran d'un fet delictiu que protagonitza el pare de família, cosa que tindrà unes conseqüències desastroses per a la família, formada per la parella i els dos fills bessons, en Dell i la Berner.

Una família de classe mitjana americana dels anys seixanta que tenia tots els números per ser una família normal; d'aquelles que donen estudis als fills, que veuen com s'instal.len i  es casen, que tenen uns néts que els van a visitar unes quantes vegades a l'any, - ja que als Estats Units tots els fills viuen a mils de quilòmetres dels pares i dels avis- ... bé, doncs tot això que seria el camí normal, en aquesta història no ho serà. La família es desintegrarà i cadascun dels seus components es lliurarà a la seva sort. El noi serà l'únic de tots quatre que prendrà el control de la seva vida i serà ell qui ens faci el relat passats els anys de joventut. Una narració plena de matisos descriptius i d'una gran solidesa estructural. Diuen els crítics que està destinada a convertir-se en un clàssic de la novel.la contemporània.
Canadà és una novel.la escrita per Richard Ford i traduïda per Josefina Caball.

2 comentaris:

  1. Ei Carme, per primera vegada, aquest cop ja he llegit el llibre que comentes. Et puc dir que no em va enganxar molt i alguns moment la trobava avorrida, però és una història sobre la qual després he reflexionat sovint. Mira, els llibres tenen aquestes coses. No és el cas de Sukkwan Island, que em va enganxar i crec que me'n recordaré sempre. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Estic enmig del viatge de Dell al Canadà, entrant en la segona part del llibre. Una meravella, com tot el que escriu Richard Ford.

    ResponElimina